Köpvillkor

Dessa villkor för handel och leverans gäller för produkter som köps på www.luxreaders.se. För att handla på Luxreaders.se måste du vara minst 18 år gammal och ha ett giltigt betalkort som accepteras av Luxreaders. Luxreaders ägs av Luxreaders ApS, Vedbæk Strandvej 458, 2950 Vedbæk, Danmark.

När du handlar på Luxreaders.se accepterar du dessa villkor och är därför skyldig att läsa igenom villkoren innan du beställer. Eftersom Luxreaders kan ändra dessa villkor emellanåt bör du läsa villkoren varje gång du handlar på Luxreaders.se. Villkoren uppdaterades senast den 25 oktober 2017.

 

Betalning och leverans

Vi accepterar betalning via Visa, MasterCard, Visa Electron, Maestro och Klarna. Beloppet debiteras när produkten har skickats.

Du kommer alltid att kunna se den totala fraktkostnaden när du väljer ett leveransalternativ medan du slutför din beställning. Vi levererar till alla delar av Sverige samt flera utländska destinationer. Du kan se dessa i kassan när du väljer leveransalternativ.

 

Avbeställningsrätt - 30 dagars öppet köp

Om glassögonen inte passar har du 30 dagar på dig att skicka tillbaka artiklarna - utan extra kostnad. Använd bara medföljande returneringsetikett och packa försiktigt ned artiklarna i originalförpackning. Om du har köpt mer än en produkt i en beställning kan du välja att avbryta köpet för vissa eller alla produkterna.

Avbeställningsperioden löper ut 30 dagar efter dagen då du har fått din produkt. Avbeställningsperioden efterföljs om du har skickat ditt meddelande innan avbeställningsperioden löper ut.

 

Produktreturer och returkostnader

När du ångrar ditt inköp återbetalar vi alla pengar som tagits emot, inklusive leveranskostnad. Detta gäller däremot inte i följande fall: Om du har införskaffat flera varor i en beställning men bara ångrar en del av inköpet, kommer vi inte att ge ersättning för leveranskostnaderna.

Om du har valt ett leveranssätt som är dyrare än det billigaste som vi erbjuder, kommer du inte att få tillbaka mellanskillnaden. Vi kommer återbetala summan det rör sig om utan oskäligt dröjsmål och inom 14 dagar från det att vi tagit emot meddelandet om returnering av vara.

Om du avbryter ditt köp av en produkt måste du skicka produkten till oss på Luxreaders ApS, c/o Milcom A/S, Hørmarken 7, 3520 Farum, Danmark utan onödig fördröjning och max 14 dagar efter att du har informerat oss om att du vill avbryta köpet. Perioden respekteras om du returnerar produkterna innan de 30 dagarna löper ut. 

Produkter kan inte skickas mot postförskott eller utan leverans. Ha i åtanke att returneringen endast är gratis om du använder medföljande returneringsetikett. Du kommer få ett automatiserat mejl när vi registrerat varan i vårt varuhus. Detta kan ta upp till 14 dagar. Därefter återbetalar vi så mycket som betalades vid inköpet genom samma betalsätt som användes vid orderläggning. 

 

Klagomål

Om en köpt artikel har brister, exempelvis material- eller tillverkningsfel, gäller köplagen. Du kan klaga på produktbrister inom 36 månader från leveransdagen genom att kontakta oss på [email protected]

Vi ber dig att beskriva problemet så detaljerat som möjligt. Det är inte ett krav, men det gör det lättare att hitta felet och minimera tiden det tar att hantera ditt klagomål.

Om klagomålet är berättigat och bristerna inte kan lösas utan att returnera produkten, kommer vi att återbetala rimliga fraktkostnader till dig. Kom ihåg att produkten alltid måste skickas i lämplig paketering och att du ska få ett kvitto för frakten. Behåll postkvitton, inklusive information om fraktkostnader och eventuellt spårningsnummer.