Minusglasögon

Minusglasögon

Minusglasögon är gjorda för närsynta personer som har svårt att se tydligt på långt avstånd. Våra minusglasögon är tillverkade av styrka -2 till -1 och är därför lämpliga för lätt närsynthet. Det kan lätt bli en irritation i vardagen om du har problem med att fokusera på långa avstånd. Dessutom kan det också vara irriterande att behöva gå runt med ett par halv fula glasögon från apoteket. Därför är det viktigt att få ett par minusglasögon som komplimangerar både din vision och din stil.

Att vara myopisk betyder faktiskt att ditt öga är för långt i förhållande till din optiska kraft. Det har den effekten att ens syn är suddig på avstånd men kraftigt på kort avstånd. Myopi, som det kallas på professionellt språk, är helt normalt och vissa tror att när vi når år 2050 kommer 50% av jordens befolkning att vara närsynt och en stor del av dem kommer att behöva minusglasögon. I många västländer är ungefär en av fem barn närsynta men jämfört med andra delar av världen är siffrorna mycket låga. I vissa asiatiska länder är upp till 80-90% av barnna myopiska.

Myopi ses vanligtvis redan när barn har problem med att se tavlan. Men många människor har närsynthet i mindre utsträckning och märker därför inte det förrän de blir äldre. Dessa människor är vanligtvis de som går och smala ögonen för att se skarpare. Resultatet av att gå och smala dina ögon kan vara huvudvärk och muskelsmärta i nacke och axlar, vilket kan förhindras med minusglasögon.

Men all den statistiken förändrar inte det faktum att det är hämmande irriterande att få huvudvärk eftersom du inte har rätt glasögon. Därför föreslår vi på Luxreaders att du beställer en uppsättning minusglasögon med den styrka som du antar är korrekta och om de då visar sig vara felaktiga kan du returnera dem gratis. På så sätt kan du försöka hitta de glasögon som passar dig bäst!

Om du inte är den typ som går mycket på mode eller om du bara är i tvivel om vilka glasögon som passar din stil, kan du hoppa in och prova vår Style Guide. När du har hittat de glasögon som passar dig bäst, prova dem i vår virtuella Try-on. Det är ett digitalt övningsrum där du själv kan se glasögonen innan du beställer dem.

Om du har klickat fel och du istället för närsynthet är långsynt, hoppa över och bläddra bland vårt urval av läsglasögon!

Läs mer

Läs mindre

Filter
Filter
Styrka
Bredd
Färg
Se resultat ( 0 )

30 Items

per page
Set Descending Direction
  1.  

30 Items

per page
Set Descending Direction